Να κάνουμε την ανεργία από κατάρα ευλογία

Η Ελλάδα έχει αυτήν την στιγμή πάνω από ενα εκατομμύριο άνεργους. Το νόυμερο είναι δραματικό. Η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι νέοι, επάνω στην πιο παραγωγική τους ηλικία. Το να έχει μια χώρα 222% ανεργία είναι κατάρα. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να γίνει Ευλογία.

Στην χώρα μας ως γνωστόν έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια μια γενικευμένη αποβιομηχάνιση. Και παρόμοια είναι η κατάσταση στην γεωργία. Το αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται να εισάγουμε ακόμα και βασικά αγροτικά προιόντα. Άρα η ανεργία δεν αποτελεί στοιχείο κορεσμού της οικονομίας. Δεν είναι το άνεργο εργατικό δυναμικό ένας πλεονάζων παραγωγικός συντελεστής αλλά ένας εν υπνώσει παραγωγικός συντελεστής. Και δεν πρεπει να ξεχνάμε τον ρόλο της εργασίας ώς παραγωγικού συντελεστή. Αν κάποιος έριχνε στην χώρα 500δις για επενδύσεις δεν θα έπρεπε να βρούμε τρόπο να τα αξιοποιήσουμε. Ε λοιπόν έχουμε ένα εκατομμυριο ζευγαρια χέρια τα περισσοτερα μάλιστα στην ακμή τους. Είναι λάθος να περιμένουμε τους ιδιώτες. Ο ιδιώτης θα προσλάβει όσο το δυνατόν λιγότερους, για να μεγιστοποιήσιε το κέρδος του. Εδώ χρεια΄ζεταιτο Κράτος να υλοποιήσει μια Εθνική Στρατηγική που θα κατευθύνει αυτό το προσωπικό στους τομείς που περισσότερο έχει ανάγκη ο τόπος.
Παραθέτω ενδεικτικα κάποια μέτρα:
1. Επιπλεόν 200 ευρω στο επίδομα ανεργίας για όσους μετακομίσουν σε Ηπειρο , Θράκη και νησιά
2. Μετατροπή των επιδοτούμενων ανέργων σε μισθοδοτουμενους αγρότες για 2 χρόνια σε εκτάσεις στην Θράκη, την Δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο
3. Στρατολόγηση των ανέργων ανα ειδικότητα και σπουδες. Οι ανεργοι πολιτικοι μηχανικοι και αρχιτέκτονες μπορουν να σχεδιάσουν π΄ροτυποςυ οικισμούς στην Ερειπωμενη Ελληνική Υπαιθρο, τους οποίους θα χτίσουν Ελληνες άνεργοι οικοδόμοι και στους οποιους θα κατοικουν Έλληνες πρώην άνεργοι-νυν αγροτες
4. Τα σπίτια στους οικισμούς θα παραχωρούνται για ένα διαστημα όπως και η γη που θα καλλιεργεί ο άνεργος, ο οποίος θα παράγει σύμφωνα με τις οδηγίες ανέργων γεωπώνων, τα προιοντα που εισάγει η χώρα
5. Άνεργα στελέχη επιχειρήσεων θα στελεχώσουν τις μικρές εταιρείες που θα δημιουργηθούν και πωλούν τα αγαθά σε τιμές χαμηλότερες από τα εισαγόμενα.
6. παρόμοιες ενέργειες μπορουν να εφαρμοστουν και για την αναστύλωση της βιομηχανικής παραγωγής.

Είναι ευλογία να έχεις χέρια για να δουλέψεις. Ένα έξυονο κράτος ακόμα και το αλλοδαπό εργατικό δυναμικό θα μπορουσε να το χρησιμοποίησει επωφελώς. Δείτε το παραδειγμα της Γερμανιας το 1960, που βασίστηκε στα χέρια και των νόμιμων μεταναστών για να ορθοποδήσει.

Μπορεί καποιος να διαφωνήσει με τα παραπάνω. Το θέμα όμως είναι ότι αν απλά κοιτάμε τους δεικτες της ανεργίας και κλαιμε δεν θα κάνουμε τίποτα. Πρέπει όλοι να δραστηριοποιηθουμε και να βρούμε τρόπους να αξιοποιηθουν παραγωγικάόι άνεργοι συμπολιτες μας που οδηγουνται στην φτωχεια και την ανυποληψία.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s