Το PSI βόμβα για τα Spreads

Δείτε προσεκτικα στο βιντεο γιατί το psi θα οδηγησει (ηδη οδηγει) σε μεγαλυτερα spreads (7% το επιτοκιο της Ισπανίας σήμερα)
Εν ολιγοις το βίντεο περιγράφει πως τα νέα ομόλογα του psi έχουν ένα χαρακτηριστικο. Περιέχουν έναν όρο που αναγκάζει όλους τους κατόχους να συμμετέχουν στο κουρεμα ενός τίτλου, εάν συμμετάσχει η πλειοψηφία. Από αυτόν τον όρο εξαιρείται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δηλαδή σε ενδεχόμενο δευτερο μελλοντικό κουρεμα, οι ιδιώτες επενδυτες συμμετασχουν θέλουν δεν θέλουν χωρίς να ενεργοποιούνται τα CDS.
Αυτός ο όρος αυξάνει τον κίνδυνο για τους επενδυτές, αφού δεν μπορουν να διακρατησουν το ομολογο ως τη λήξη του και ειναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ενός νέου κουρεματος. Οι κάτοχοι αυτών των ομολόγων θα αναγκάζονται να τα πουλάν σε υψηλότερες τιμές, καθώς οι αγοραστές θα ζητάν υψηλή απόδοση για το ρίσκο που αναλαμβάνουν. Αυτό θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλυτερα Spreads σε όλη την Ευρωζωνη. Το επιτόκιο 7% για την Ισπανία σήμερα το επιβεβαιώνει.
Το βίντεο αυτο είναι απο τον Φλεβάρη, πριν δηλαδή την εφαρμογή του psi. Ένα μήνα μέτα την εφαρμογή του η Ελλάδα, ξαλαφρωμενη(;) απο 100 δις χρέους, φυτόζωει με άδεια ταμεία έν μέσω προεκλογικού αγώνα, ενώ η Ευρώπη αφού αφοπλισε(;) τη χειροβομβίδα του ελληνικού χρέους, απασφάλισε την πυρηνική κεφαλή του Ισπανικου.

Προσεξτε στο τέλος του βιντεο: όταν έρθει η ώρα της «γκιλοτινας» για τους πολιτικούς που εφαρμοσαν αυτην την πολιτικη, προσοχή με ποιους «δημοκρατικά» θα αντικατασταθουν απο το «σύστημα» που θα σπεύσει να μας βρει σωτήρες.

Και ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο για το θέμα εδω

Φιλε, συμπολίτη, που διαβάζεις αυτό το blog.. θυμίσου
Στις 17/6 ψηφίζουμε για να διωξουμε την κλεπτοκρατία από την εξουσία/

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s