Οι εκλογες βλάπτουν σοβαρά την επανάσταση.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος απο το κίνημα των αγανακτισμενων. Των χιλιάδων ακόμματιστων Ελλήνων που κατεβαιναν επί πολλές μέρες και διαδήλωναν ειρηνικά την αντίθεση τους στη φτωχόποίηση της Ελλάδας.
Στο Σύνταγμα οι αγανακτισμένοι ήταν καποιες φορές πάνω κι από 500.000. Και ηταν εντυπωσιακή η απουσια των κομματων από την πλατεία ή μαλλον η αδυναμια τους να σφετεριστουν το κίνημα. Ένα χρόνο μετα, η αντιμνημονιακή τάση στην Ελλάδα έχει ενισχυθεί. Μόνον που δεν εχει τα χαρακτηριστικα της πλατείας.
Στις εκλογες κάποιοι γύρισαν στα μνημονιακά μαντριά, και οι αντιμνημονιακοι σκόρπισαν σε ΣΥΡΙΖΑ, Δήμαρ, Λαος, ΧΑ και άλλες δυνάμεις. Είναι παράξενο πως αυτη φλόγα που κατέβαζε 500.000 κόσμο, απόγευμα στο Σύνταγμα υποβιβαστηκε σε μικρές σπίθες διάσπαρτες μέσα σε κομματικούς σχηματισμούς. Είναι ενδιαφέρον το πως αυτα τα κομματα που, ας μην γελιόμαστε, γίγαντωθηκαν εκλογικά φέροντας την αγανάκτηση του κόσμου για την μεταπολιτευτική Ελλάδα και το χαλι της, αδυνατούν σήμερα να παρουσιάσουν ένα κοινό λόγο , και με συνταγματικές ειρηνικές διαδικασίες να στείλουν κυριολεκτικά στο χρόνοντουλάπο της ιστορίας το κομματικό κρατικό συνωθήλευμα της μεταπολίτευσης. Είναι απογοητευτικό το πως ο φακός της εξουσίας διαθλά το λαϊκό μήνυμα.

Ακούγοντας τους εκπροσώπους των αντιμνημονιακων κομμάτων , θλίβομαι. Η λαοθάλασσα διαμαρτυρίας που κατέκλυσε το Σύνταγμα είχε πολυ απλά αιτήματα: Αξιοπρέπεια, δουλειές, παιδεία, δικαιοσύνη. Οι πολιτικοί φορείς που ανέλαβαν να τα μετατρέψουν σε κομματικά προγράμματα κατάφεραν μέσα από την κατασπατάληση χαρτιού, μελανης και gb να εκφράσουν αυτα τα τόσο βασικά για μια κοινωνία πράγματα μέσα απο πολλά διαφορετικά κομματικα προγράμματα , που μόνο σκοπό έχουν να αποκλείσουν παρα να ενθαρρύνουν συνεργασίες.
Ειχα την αισθηση, οτι η πλατεια θα ταν και τωρα γεματη. Ευτυχώς δεν είναι γιατι θα ταν διαίρεμενη σε κομματικά μπλοκ.
Κρίμα γιατι φαίνεται ότι η ευκαιρία για μια αθόρυβη, θεσμική, ειρηνική και συνταγματικη επανάσταση δείχνει να χάνεται…
Εκτός αν την Κυριακή 17.6 ο κόσμος δώσει στο αντιμνημονιακο ρεύμα ισχυρή πλειοψηφία- εντολή συνεργασίας. Είδωμεν.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s