Μνημόνιο, Να τι υπέγραψαν μέρος 2ο : Το Ξεπούλημα

Συνεχίζουμε με το τι ακριβώς υπέγραψαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με το Μνημόνιο του Φεβρουαρίου. Περνάμε σήμερα στο δεύτερο μέρος που έχει το γενικο τίτλο:

«Διαρθρωτικές Δημοσιονομικές Μεταρρυθμίσεις»

Στο πρώτο μέρος του ασχολειται με τις αποκρατικοποίησεις. Οι αποτυχημένοι που μας κυβερνουσαν έχουν υπογράψει ότι θα εισπράξουν 4,5 δίς από αποκρατικοποιήσεις ώς το τέλος του χρόνου. Για το σκοπό αυτό παραχωρείται όλη σχεδόν η δημόσια περιουσία στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων που θα αναλάβει την πώληση, την τιτλοποίηση ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί το πλιάτσικο. Αυτό έχει ξεκινήσει ήδη όπως λέμε εδώ

Γιατί πλιάτσικο; Γιατί δεν ονομάζεται καν τι θα πωληθεί. Εδώ πλέον γίνεται φανερό ότι οι αποκρατικοποιήσεις ξεφευγουν από την εννοια του πουλάω κάτι γιατί δεν με συμφερει η κατοχή του. Το μνημόνιο προβλέπει καθαρά ότι όταν δεν πιάνονται οι Στόχοι η κυβέρνηση δεσμευεται να πουλά εναπομείνανατα μερίδια σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις (σε τιμές αγοράς-Χρηματιστηρίου) προφανώς ωστε να επιτευχθουν οι στόχοι.

Εδώ πλέον δεν πρόκειται για τον διαχωρισμό κρατιστών και μη κρατιστών. Δεν χρειάζεται να είσαι κρατιστής για να αντιληφθείς ότι για να πουλήσεις κάτι πρέπει να το πουλήσεις σε συμφερουσα τιμή.

Εδώ πλέον γίνεται φανερό το σχέδιο απαξίωσης της ελληνικής οικονομίας. Κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί οι δωσίλογοι δεσμευτηκαν να πουλήσουν αυτά που οι Ευρωπαίοι σωτήρες μας απαξίωσαν με την πολιτική που μας επέβαλλαν. Γιατί δεν πρέπει να ξεχναμε ότι κάθε τι που πάει για αποκρατικοποίηση έχει μια λογιστική, μια πραγματική κια μια τρέχουσα αξία. Η λογιστική αξία αντικατοπτρίζει τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών που επενδύθηκαν στο συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο. Η πραγματική αξία είναι η παρουσα αξία των μελλοντικών χρηματορωων του. Πόσο δηλαδή προσδοκούμε να μας αποδόσει. Και η τρέχουσα αξία, η αξία άμεσης διάθεσης είναι αυτή την οποία έχουν διαμορφώσει οι υφεσιακές πολιτικές της ΕΕ.

Αυτά υπέγραψαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Σε αυτά δεσμευθηκαν, και το χειρότερο είναι ότι δεν λένε κουβέντα καν γι αυτά. Εκμεταλλευονται την εικόνα που φουσκώνουν τα ΜΜΕ για τον δημόσιο τομέα για να δημιουργήσουν κλίμα απαξίωσης και στους πολίτες.

Κάνουν τα χατήρια στην δύναμη κατοχής που έχει καταλάβει την χώρα. Απαξιώνουν τον τόπο, απαξιώνουν την γη, απαξιώνουν τις τράπεζες που έχουν υποθηκευμενα τα σπίτια μας. Και όταν τις πάρουν στα χέρια τους, θα έχουν στα χέρια τους τα σπίτια μας και ο εκβιασμός θα είναι θανάσιμος. Μέχρι και την μπαγιάτικη απειλή οτι οι κομμουνιστές έρχονται να πάρουν τα σπίτια μας επιστρατευσαν. Σπίτια και καταθέσεις όμως, εν δυνάμει δεν μας ανήκουν Οι τράπεζες μας βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος μιας επιθετικής εξαγοράς, μαις εξαγοράς που θα μεταφέρει τα πάντα εκτός ελληνικού ελέγχου.

Αυτά υπεγραψαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Και η συνεργασία τους αυτη με την Τρόικα είναι ισοδύναμη με την συνεργασία κάποιον προδοτών με της δυνάμης της γερμανικής κατοχής.

Συνεχίζεται….

Advertisements

2 Σχόλια on “Μνημόνιο, Να τι υπέγραψαν μέρος 2ο : Το Ξεπούλημα”

  1. […] αντίστοιχα προγράμματα «αναπτυξης». Εξάλλου στο Μνημόνιο προβλέπεται ήδη η διαδικασία με βάση την οποία η […]

  2. […] αντίστοιχα προγράμματα «αναπτυξης». Εξάλλου στο Μνημόνιο προβλέπεται ήδη η διαδικασία με βάση την οποία η […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s