Αριστερά: Στροφή ή καταστροφή;

Ο τετραπλάσιασμός των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 3 χρόνια σαφώς και δεν ήταν αποτέλεσμα της γοητειας του ιδεολογικού του μηνύματος.
Ήταν καταρχήν η ανάγκη του κόσμου για καταγγελία της 38χρονης εκλογικής υποταγής σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και κατα δεύτερο και πολυ σημαντικό λόγο η δεδηλωμένη , πρωτοφανής για αριστερό κόμμα στην Ελλάδα, ρητή πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα.
Το ερώτημα που τέθηκε πριν αλλα και μετα το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πραγματικά και μπορει να ακολουθήσει τον αρχηγό του στην εξουσία. Η προεκλογική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται απο πολυφωνία, για να το πούμε επιεικώς, ενώ το πρωτόγνωρα επιθετικό του ύφος απέναντι στην ΕΕ στέκεται αφορμή ώστε οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αντί να εντρηφυσουν στις αιτίες που καταβαραθρωσαν, εκλογικά τα κομματα τους, να τον κατηγορούν ότι οδηγεί τη χώρα εκτός ΕΕ και Ευρώ στην καταστροφη.
Από την άλλη το έντονο αντιμνημονιακό θυμικό του κόσμου, τον κατευθύνει αθρόα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ,όχι αναίτια, οι επιθέσεις των ΜΜΕ στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται εν πολλοίς στημένες, προπαγανδιστικές και υποκεινουμενες.
Στόχος του άρθρου δεν είναι να υποστηριχθεί ή να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει όμως πρωτίστως ο αρχηγος του να παρουσιάσει ένα σαφές πλάνο ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένους τρόπους εξεύρεσης κεφαλαίων σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ΕΕ κόψει την χρηματοδότηση, παροδικά η μόνιμα. Ένα σχέδιο που να καθησυχάζει τον απλό λαό που τρόμοκρατείται καθημερινά ότι ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει κομμουνισμός, δραχμή και εξαθλίωση, που να δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν κρατά τη χώρα στα χέρια του στις 18/6 θα την οδηγήσει σε ήρεμα νερά.
Όσο για τα πρωην κομματα εξουσίας, θα προσέφεραν χρήσιμη υπηρεσία αν αντιλαμβάνονταν ότι η αιτία για τη συρρίκνωση τους είναι ακριβώς ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν τον γκρεμό, και έφτασε εκεί μετά απο 38 χρόνια δικών τους κυβερνήσεων. Αν όντως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφική επιλογή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι στιγμή πως βάζουν τα δυνατά τους για να κερδίσει.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s