Ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος

Δεν πρόκειται εδώ να αγιογραφήσω τον Αλέξη Τσίπρα. Το ιστολογιο αυτό είναι μόνο γαλανόλευκο και το ψηφιακό του μελάνι δεν χρωματίζεται κομματικά.
Από τις 6 Μαΐου και μετά τα κομματικά επιτελεία έστρεψαν τα πυρά τους ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και στον αρχηγό του.
Πέρα από τα άλλα χαρακτηριστικά του κομματικού πολέμου ένα βασικό επιχείρημα είναι ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη και τυχοδιωκτική για τον τόπο, ότι θα βάλει την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες, ότι θα οδηγήσει στην Χρεοκοπία. Με λίγα λόγια, όπως σιγοντάρουν και οι ξένοι «φίλοι» αν ψηφίσουμε αυτοκτονούμε. Το ίδιο υποστηρίζουν και όλα τα μεγάλα ονόματα της περισπούδαστης και κατεστημένης δημοσιογραφίας.
Δεν θα χρησιμοποιήσω σε αυτό το άρθρο τις προσωπικές μου αντιμνημονιακες απόψεις. Δεν έχουν καμία θέση εδώ. Θα θέσω κάποιες ερωτήσεις και θα χαρώ να δω απάντηση όχι τόσο από όσους συμφωνούν αλλά από όσους διαφωνήσουν μαζί μου. Στις 6/5 αποφάσισα στο παραβάν και στις 17/6 πάλι εκεί θα αποφασίσω, στραγγίζοντας κάθε σκέψη υπό το βάρος της ευθύνης για τις πιο κρίσιμες εκλογές στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια.

Ξεκινώ με την κοινή παραδοχή ότι για την επικινδυνότητα της πρότασης Τσίπρα, έχουμε ως στοιχεία, τα σχόλια και τις εκτιμήσεις πολιτικών, οικονομολόγων και δημοσιογράφων. Στην πράξη δεν έχει αποδειχθεί, και ευχής έργον είναι να μην αποδειχθεί. Δεν έχει αποδειχθεί στην πράξη, γιατί ο κ. Τσίπρας ΔΕΝ έχει κυβερνήσει την χώρα.
Έχουν όμως κυβερνήσει οι θιασώτες της επικινδυνότητας του, από την στιγμή που μετέχουν στα 2 πρώην κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα. Αυτά που κυβέρνησαν επί 38 συνεχή χρόνια. Τα ερωτήματα που έχω να θέσω είναι τα εξής:

1. Εάν χαρακτηρίζετε την πρόταση Τσίπρα δυνητικά επικίνδυνη, πως χαρακτηρίζετε τις δικές σας πολιτικές που επί 38 χρόνια:

α. Οδήγησαν την χώρα στον υπερδανεισμό και εν τέλει στο ΔΝΤ
β. έφθασαν την χώρα να δέχεται ανοικτά, παρεμβάσεις στα εσωτερικά της από το εξωτερικό
γ. Γιγάντωσαν την διαπλοκή, εξέθρεψαν την ατιμωρησία, κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα
δ. Χρεοκόπησαν το ασφαλιστικό, αποδυνάμωσαν την Υγεία, υποβάθμισαν την παιδεία.
ε. Έκαναν την χώρα ευάλωτη στην Εξωτερική της Πολιτική
ζ. Γιγάντωσαν το πρόβλημα της μετανάστευσης.
η. Αποβιομηχάνισαν την χώρα, εκμηδένισαν την αγροτική παραγωγή, ερήμωσαν την ύπαιθρο

2. Εάν χαρακτηρίζετε την πολιτική Τσίπρα επικίνδυνη, πως χαρακτηρίζετε την πολιτική που εδώ και 2.5 χρόνια σε συνεργασία με τους εταίρους έχει οδηγήσει σε 21% ανεργία και 6,5% ύφεση;
3. Εάν χαρακτηρίζετε και την πολιτική που ακολουθείται εδώ και 2,5 χρόνια λάθος, γιατί συγκυβερνώντας συναινέσατε στη συνέχιση της με το δεύτερο μνημόνιο ;
4. Όταν χρησιμοποιείτε τον όρο «παραμονή στο ευρώ πάση θυσία» μπορείτε να μου εξηγήσετε αν υπάρχει όριο στη θυσία; Αν σας ψηφίσω και η θυσία είναι ο βασικός μισθός να πέσει στα 300€ καθαρά, είστε διατεθειμένοι να το δεχθείτε;
5. Γιατί ο όρος «πάση θυσία» περιλαμβάνει μόνο θυσίες μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων; Το πολιτικό σύστημα, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες; Από αυτούς ζητήθηκε καμία θυσία;
6. Αν ο κύριος Τσίπρας είναι αναξιόπιστος, πιστεύετε ότι η αποτυχία σας να εφαρμόσετε έστω και μια προεκλογική σας δέσμευση 38 χρόνια τώρα σας κάνει αξιόπιστους;
7. Γιατί φοβάστε το λαό; Αν ο λαό αύριο ζητούσε έξοδο από το ευρώ, θα εκτελούσατε την δημοκρατική εντολή ναι ή όχι;
8. Αφού ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι δεν επιθυμεί την έξοδο από το ευρώ, γιατί συνεχίζετε να «ερμηνεύετε» το αποτέλεσμα της πολιτικής του και να λέτε ότι ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει έξοδο από το Ευρώ; Θα θέλατε να μου κάνετε μια αξιολόγηση κα όχι απλά ερμηνεία των δικών σας εφαρμοσμένων πολιτικών;
9. Αφού θα επαναδιαπραγματευθείτε το μνημόνιο γιατί δεν γράφετε λέξη μέχρι σήμερα 22/05 στα επίσημα Site σας;
10. Κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ για κρατισμό; Γιατί να σας εμπιστευθώ ότι θα μειώσετε το κράτος; Εσείς το γιγαντώσατε 40 χρόνια τώρα. Με ποια εχέγγυα θα το μειώσετε;
11. Σπεύσατε να σώσετε την χώρα αναλαμβάνοντας γραπτές προσωπικές δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές. Απέναντι στον ψηφοφόρο έχετε αναλάβει ποτέ γραπτές προσωπικές δεσμεύσεις; Έχετε τηρήσει έστω τις προφορικές. Να σας θυμίσω ότι ο ψηφοφόρος συντηρεί εσάς και το κόμμα σας.
12. Πέρα από το μνημόνιο και τις πολιτικές διαχείρισης της καθημερινότητας, τα κόμματα σας, υποτίθεται κόμματα εξουσίας, δεν αναφέρουν στα προγράμματα τους ούτε έναν εθνικό στόχο. Έχετε; Στόχους χειροπιαστούς μετρήσιμους. Παραδείγματα:
α. Πόσο πρέπει να είναι η ανεργία σε 10 χρόνια στη χώρα; Τι θα κάνετε για τα το πετύχετε;
β. Ποια ανταγωνιστικά παραγωγικά πλεονεκτήματα έχει η χώρα και πως σκοπεύετε να τα αξιοποιήσετε
γ. Αν οι ενέργειες σας στα παραπάνω ευοδωθούν σωστά τι αποτέλεσμα θα έχουν στο ΑΕΠ;
Αυτό είναι πολιτική κύριοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και όχι η επί 24ωρου αποδόμηση του προγράμματος ενός αντιπάλου που καλώς η κακώς έχει πρόγραμμα.

Το ιστολόγιο είναι ανοικτό σε οποιοδήποτε σχόλιο-απάντηση.

Advertisements

3 Σχόλια on “Ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος”

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Χρειάζεται ψυχραιμία, παιδιά. Το παρελθόν του Τσίπρα δεν με ενθουσιάζει. Από την άλλη όμως, είναι ο πρώτος πολιτικός που σήκωσε φωνή στην εγκληματική ομάδα συμφερόντων που λυμαίνεται την Ευρώπη και οδήγησε στη μιζέρια ήδη 5 κράτη-μέλη, με τα υπόλοιπα να περιμένουν στη σειρά. Το γεγονός ότι όλοι του επιτίθενται όλοι υστερικά αποβαίνει σε οφελός του, τόσο εντός, όσο και στο εξωτερικό. Προσελκύει το ενδιαφέρον. Αφ´ ετέρου τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη είναι συνεχή: τα ‘sexy Alexis’, ‘Che Guevara’ και άλλα παρόμοια αποσκοπούν στη γελοιοποίησή του.

    Χρειάζεται μεγάλη αυτοσυγκράτηση εκ μέρους του για να μη ξεφύγει. Οι δηλώσεις του στη Γαλλία δεν ενθουσιάζουν. Δεν υπάρχει λόγος να προβαλλεται ως σύγχρονος Ρομπέν των Δασών. Έχει ήδη περάσει το μήνυμά του και τώρα θέλει λίγη υπομονή. Εύχομαι να μη πέσει στην παγίδα. Για το καλό όλων μας.

  2. […] Αυτό είναι πολιτική κύριοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και όχι η επί 24ωρου αποδόμηση του προγράμματος ενός αντιπάλου που καλώς η κακώς έχει πρόγραμμα. apatopigadi.wordpress.com […]

  3. Ο/Η trikori λέει:

    Ακριβώς ό,τι σκέφτομαι κι εγώ… και πολλοί άλλοι. Έκανε λάθη κι αυτός, αλλά δεν έχει κυβερνήσει. Πώς μπορείς να σταυρώσεις κάποιον χωρίς να δεις το έργο του;; Στα λόγια όλοι καλοί είναι… ας του δώσουν την ευκαιρία κι ας τον εξοστρακίσουν μετά!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s