Πολιτικη δεν είναι μόνο το μνημόνιο, μέρος 6ο

Η ανεργία καλπάζει, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν λόγω της έλλειψης εισφορών. Τα ταμεία καταρρέουν κι απο άλλους λόγους. Κακοδιαχείριση, εισφοροδιαφυγή, απάτες, δημογραφικό.
Με αυτο το τελευταίο θα ασχοληθούμε σε αυτο το 6ο άρθρο της σειράς.
Η αύξηση του ενεργού πληθυσμού της χώρας είναι η μονή βιώσιμη μακροπρόθεσμα λύση για το ασφαλιστικό. Να αυξήσουμε τη σχέση εργαζόμενοι προς συνταξιούχοι. Να μένουν λεφτά στο ταμείο για τις μελλοντικές γενιές . Τίποτα, κουβέντα δεν λένε στις ομιλίες τους και τα προγράμματα τους . Μας απειλεί ένας γείτονας 80.000.000 κατοίκων κι εμείς έχουνε φθάσει να ξανάμεγαλώσουμε τη θητεία γιατι δεν υπάρχουν οπλίτες. Έχουν είσέλθρι στη χώρα 1.500.000 μετανάστες τελείως διαφορετικής κουλτούρας απο εμάς και εμείς λιγοστευουμε.
Οι πολύτεκνες οικογένειες επιβαρύνονται αντί να ελαφρυνονται, ο θεσμός της οικογένειας βάλλεται απο ένα ξενοφερτο lifestyle. Μην υπάρξει παρεξήγηση, δεν θα διαβάσετε θρησκευτικά και εθνικόπατριωτικά κηρύγματα ούτε πατρις, θρησκειά οικογένεια με την παλιά παρεξηγημένη έννοια.
Είναι όμως παράξενο ότι ειδικά την τελευταία 20ετια, ότι μας κρατούσε ενωμένους βάλλεται από παντού στο όνομα ενός κακώς εννοούμενου Ευρωπαισμου.
Εκχωρείται εθνική κυριαρχία σε μια Ένωση που τα αλλα μέλη δεν κάνουν το ίδιο, προωθείται ένας τρόπος ζωής που απαξιώνει γάμο και παιδιά, «διαφημίζονται» οι μονογονεικες οικογένειες ως κάτι καλό και οχι ως αναγκαίο κακό, τα διαζύγια βγαίνουν πανευκολα.

Όλα αυτα είναι σύμφωνα με τα διεθνώς παραδεκτά ανθρώπινα δικαιώματα, αλλα είναι γεγονότα που αποδυναμώνουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, μέσα απο τον οποίο θα μπορούσαν να γεννηθούν τα παιδιά που έχει ανάγκη ο τόπος.

Σεβασμός λοιπόν στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον σύγχρονο τροπο ζωής αλλα και αντισταθμιστικά μέτρα για την προάσπιση του θεσμού της οικογένειας.
Ο οποίος βάλλεται και δεν προβάλλεται.
Αυτή είναι η σωστή σειρά για την αναδιάρθρωση και την ανορθωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Κανείς όμως δεν μιλά γι αυτό στα προεκλογικά πάνελ. Κανείς δεν έχει η δεν ξέρει τι να πει.
Πολιτικη δεν είναι μόνο το μνημόνιο.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s