Πολιτική δεν ειναι μόνο το μνημόνιο, Μέρος 7ο

Το ναι ή το όχι στο μνημόνιο εξακολουθουν να μονοπωλούν τη συζητηση στα κανάλια και τα προεκλογικά πάνελ. Μονοθεματικές οι εκλογές, αλλά η πορεία της χώρας δεν είναι μονοθεματική αλλά πολύπλευρη και απαιτητική.
Κανείς δεν μιλα για εξωτερική πολιτική. Κάτι διαβήματα κατά τουρκικών προκλήσεων που κάνουν κατα καιρους εκεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κουράζουν τις Τουρκάλες καθαρίστριες του Τουκικου Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς γεμίζουν τα καλάθια των αχρήστων.

Η εξωτερική πολιτική, ελέω δανείων, είναι ανύπαρκτη. Στο όνομα του μνημονίου, οι μόνες εξωτερικές μας σχέσεις είναι με ΕΕ και ΗΠΑ. Όλες οι υπόλοιπες πρέπει να περάσουν από έγκριση. Αυτός ισως να ναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν προχωράν επενδύσεις από τρίτες χώρες.
Κανείς δεν ρωτά τα κόμματα, ποια η θέση τους για τη συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ και την συνεργασία μας με το Ισραηλ σε σχέση με την ΑΟΖ.

Κανείς δεν ρωτάει ποια είναι η θέση τους στο θέμα της Τουρκικής ΑΟΖ και πως σκοπέυουν να αντιμετωπίσουν τυχόν ανακήρυξή της. Κανείς δεν αναφερει με σαφηνεια, ποιες δυνάμεις θεωρεί φίλιες. Κανείς δεν έχει επαφές με ξένους Ηγέτες πλην ΕΕ. Ποιος ξέρει τον Σαμαρά ,τον Βενιζέλο και οτυς άλλους εκτός Ευρώπης. Τι διεθνές κύρος έχουν;
Κανείς δεν ξέρει την Βαλκανική μας πολιτική, γιατί σνομπάρουμε τα Βαλκάνια αφου ως παλιάτσοι πρωταγωνιστούμε σε Ευρωπαϊκό Τσίρκο.

Είναι φανερό ότι η εξωτερική μας πολιτική έχει εκχωρηθεί στους δανειστές όπως και άλλα κυριαρχικά δικαιώματα. Έχει αφαιρεθεί από την Ελλάδα το δικαίωμα να αναζητήσει φίλους αλλά και βοήθεια από άλλες χώρες. Αλλά αυτο δεν το ρωτάει κανείς, δεν το λεεί κανείς. Ίσως γιατί στη χώρα που ξενοι υπουργοί διατάσσουν τον λαό τι να ψηφίσει, η εθνική υριαρχία είιναι πια προς αναζήτηση.
‘Ομως πολιτική δεν ειναι μόνο το μνημόνιο.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s