Πολιτική δεν είναι μόνο το μνημόνιο , μέρος 1ο

Όπως έχω ξαναγράψει το μνημόνιο υπάρχει. Είναι μια κατάσταση που μας επιβλήθηκε, από την οποία με τον ένα η τον άλλο τρόπο κάποια στιγμή θα βγούμε. Η Ελλάδα όμως δεν είναι μόνο η οικονομία , το μνημόνιο, τα χρέη και οι δανειστές. Η Ελλάδα είναι η χώρα που κατέχει αυτή τη στιγμή την πιο καυτή γεωγραφική θέση στον κόσμο. Οι υδρογονάνθρακες που υπάρχουν στον βυθό του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου βάζουν στο στόχο την χώρα, καθώς οι παραδοσιακές σφαίρες επηροής θα ήθελαν τον έλεγχο της περιοχής.
Οι Έλληνες πολίτες συστηματικά έχουν παραπληροφορηθει στο παρελθόντος αφού όποιος αναφερόταν σε ενεργειακά κοιτάσματα ανυιμετωπίζοταν τουλάχιστον ως γραφικός.
Τώρα που τα κοιτάσματα υπάρχουν, η αντιμετώπιση απο τα πρώην μεγάλα κομματα παραμένει ύποπτα χλιαρή. Δεν διαψεύδουν ότι η χώρα έχει ένα δυνάμει αρκετό φυσικό αέριο και πετρέλαιο για να μετατραπεί σε σπουδαίο ενεργειακό παίκτη, αλλά και δεν το τονίζουν . Τα αντιμνημονιακα κομματα μιλάνε για ΑΟΖ (όχι όλα) και ενέργεια αλλα και πάλι δεν τυγχάνουν της απαραίτητης προσοχής από τα ΜΜΕ.
Είναι βασικό να μάθει ο κόσμος πριν παει να ψηφίσει , κατά πόσον τα κοιτάσματα πετρελαίου, αερίου και ευγενων μετάλλων μπορούν έστω και μεσοπρόθεσμα να αποτελέσουν μοχλό διαπραγμάτευσης απέναντι στους δανειστές, και σε ποιο βαθμό εμπλέκονται στα μνημόνιο με τυχόν μυστικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για αξιοποίηση τους απο συγκεκριμένα συμφέροντα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας όπως και ένα γένει η απεμπόληση τέτοιων δικαιωμάτων.

Advertisements

One Comment on “Πολιτική δεν είναι μόνο το μνημόνιο , μέρος 1ο”

  1. […] πρώτο μέρος αναφέρθηκα στο θέμα των κοιτασμάτων που έχει η χώρα […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s