ΣΥΡΙΖΑ: Αναδιάρθρωση δανείων και γερμανικό μοντέλο φορολόγησης

Το γερμανικό μοντέλο φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με διαχωρισμό στη φορολόγηση του εισοδήματος, του κέρδους και της επανεπένδυσης του κέρδους θέλει να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το βουλευτή του κόμματος Γιώργο Σταθάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αναδιάρθρωση δανείων, κυρίως στα στεγαστικά με πρόταση αναπροσαρμογής βάσει της αξία των ακινήτων ενώ για τα υπόλοιπα πρότεινε προσαρμογή βάσει των πραγματικών εισοδημάτων των δανειοληπτών.
Ο κ. Σταθάκης επίσης ενστερνίζεται πρόταση επιχειρηματιών του κέντρου της Αθήνας, για μηδενική φορολόγηση για πέντε χρόνια σε νέους επιχειρηματίες που επενδύουν στο κέντρο.
Από0 την πλευρά του, ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το μνημόνιο εσωτερική υποτίμηση που καταστρέφει την οικονομία και τη μικρή επιχείρηση, ενώ προανήγγειλε κλιμακωτή φορολόγηση ακίνητης περιουσίας από τις 300 χιλιάδες ευρώ και επανεξέταση των φοροαπαλλαγών. Σύμφωνα με τον κ. Μηλιό, η αύξηση των εσόδων του κράτους μπορεί να επιτευχθεί με βάση την ενίσχυση των ελεγχτικών μηχανισμών και τη διασταύρωση του πόθεν έσχες. Όσον αφορά την πρόταση για φορολόγηση 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων ανέφερε ότι είναι παράδειγμα φόρου που δεν πέφτει μόνο στην πλάτη μισθωτών και συνταξιούχων.

Πηγή :το κουτί της πανδωρας

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s