Είναι η πολιτική ένωση της Ευρώπης λύση στο Δημοσιονομικό και Νομισματικό αδιέξοδό;

Γράφει στο εξαιρετικό του άρθρο ο Γιάννης Αλήθειας ότι «…Δυστυχώς κανείς εν ενεργεία πολιτικός ηγέτης δεν τολμάει να πιέσει για πολιτική ένωση, η οποία θα εξασφάλιζε τη Κυβερνητική συνοχή της Ευρώπης με σκοπό την επίτευξη συνάφειας μεταξύ Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Πολιτικής. Θέλει αρετή και τόλμη αυτή η κίνηση γιατί οι μνήμες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έχουν σβήσει από τους πολίτες και του πολιτικούς των κρατών της Ευρώπης και μια τέτοια προσπάθεια θέλει Ηγέτες και όχι διαχειριστές».
Για να ξεκινήσω από το τέλος θα πω ότι τα χαρακτηριστικά του Ηγέτη δεν μοιάζει να τα έχει κανένας Ευρωπαίος διαχειθριστής εξουσίας.
Κατά δεύτερον και κυριότερον δεν είμαι σίγουρος ότι στην παρούσα ιστορική φάση οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν και δεν μπορουν να ενωθούν πολιτικά. Και γι αυτό παντα υποστήριζα ότι ουτε νομισματικά μπορουσαν να ενωθούν. Διαφορετικοί νόμοι που ρυθίζουν τα ίδια θέματα, διαφορετικές γλώσσες, διαφορετικές Κουλτουρες. Κυρίως έχουμε να κάνουμε με 27 κράτη που σχεδόν όλα (ειδικά ο σκληρός πυρήνας ) έχουν έντονή εθνική ταυτοτητα. Ο Γερμανός δεν προκειται ποτέ να νιώσει πρώτα Ευρωπαίος και μετά Γερμανός. Ο φινλανδός δεν πρόκειται να νοιαστεί για τα Ελληνικά σύνορα και ο Έλληνας δεν καίγεται για τα προβληματα του Βελγίου. Είναι αυτά τα προβλήματα που δεν είχαν κατά τη σύσταση τους οι ΗΠΑ στις οποίες κακώς νομίζουν ορισμένοι οτι θα ομοιάσει κάποτε η Ευρώπη.
Οι λαοί έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους. Ο καθένας θα αρχίσει να προτιμά να σωθεί μόνος του παρά να συμμετέχει και να θυσιασθεί για την κοινή σωτηρια της Ευρώπης. Οι διοικούντες ας αναλάβουν την ευθύνη τους.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s