Κυβέρνηση Προσωπικοτήτων

Όταν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος λένε ότι δεν μας αρέσει η ιδέα αλλά τι να κάνουμε τότε έχουμε εκτροπή. Όταν μιλάμε για έκτακτες και ειδικές συνθήκες χρησιμοποιούμε εκφράσεις που χρησιμοποίησαν και στο παρελθόν όσοι «για το καλό της χώρας πάντα» μετήλθαν έκτακτων και ειδικών τρόπων για να καταλάβουν την εξουσία.
Συνιστά ντροπή για μια χώρα να λοιδορείται ο λαός της από το πολιτικό προσωπικό εξαιτίας της εκλογικής του επιλογής. Γιατί τι άλλο κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το να μας λοιδωρούν γιατί τολμήσαμε να μην τους δώσουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Μας μαλώνουν γιατί τους ταλαιπωρούμε, και αρνούνται να κάνουν το προφανές, δηλαδή ξανά εκλογές, γιατί λένε θα ναι το αποτέλεσμα ίδιο. Είναι τόσο δημοκράτες, που αποφεύγουν και να μιλήσουν ακόμα με ένα κόμμα που καλώς ή κακώς είναι στη βουλή και μάλιστα με μισό εκατομμύριο ψήφους. Αγνοώντας ή αδιαφορώντας για το γεγονός ότι έτσι τοαυγο του φιδιού θεριεύει.
Ο κόσμος δεν ψήφισε για να κυβερνήση καμμία προσωπικότητα που θα είναι κα πάλι όμηρος όπως και ο κ. Παπαδήμος των διαθέσεων των αρχηγών. Ο λαός δεν ψήφισε για να του διορίσουν κάποια προσωπικότητα για κυβέρνηση.
Ουτε ηθικά έχουν το δικαίωμα να πάρουν τέτοια απόφαση τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα. Έφθασαν την χώρα στο γκρεμό και έχουν το θράσος ακόμα να εκβιάζουν, ακόμα να εμφανίζονται ώς υπεύθυνες δύναμεις.
Μας σφυροκοπούν με απειλές.Μας μιλάνε για τις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος λες και δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι γι αυτήν την κατάσταση. Καμμία αίσθηση ενοχής. Μόνο γλεοιώδη παρακαλήτα να δεχθεί να συγκυβερνήσει μαζί τους ο δεύτερος λες και είναι υποχρεωμένος. Ακόμα και την ύστατη λύση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων σε αυτόν θα την χρεώσουν. Στην αδιαλλαξία του. Η καθαρή λυση είναι μία. Εκλογές. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρου. Και εξάλλου από πότε στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, οι Δημοκρατικές διεργασίες συνιστούν χάσιμο χρόνου και υπακούν στα διεθνλή χρηματιστήρια;
Γιατί ποιος με βεβαιώνει εμένα ότι όλο αυτό το σήριαλ ήταν αυθόρμητο και ότι η λύση για κυβέρνηση «προσωπικοτήτων» δεν υπαγόρευθηκε από τα Γερμανόφωνα αφεντικά μας;

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s