Η Ελλάδα καταπολεμά την ανεργια- Άνοιξαν θέσεις Πρωθυπουργου και Υπουργών

Από τον διορισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου και μετά έγινε πολύ μεγάλος ντόρος για τους λεγόμενους τεχνοκράτες και κατα πόσον μια πολιτική κυβέρνηση είναι ή όχι καλυτερη από μια κυβέρνηση τεχνοκρατών. Το ερώτημα είναι παραπλανητικό και άτοπο.

Πρωθυπουργός μιας χώρας πρέπει να είναι ο Ηγέτης που θα εκφράζει την Στρατηγική Επιλογή του Λαού. Οτιδήποτε άλλο είναι ημίμετρο με μη καθαρές επιδιώξεις. Ο πρωθυπουργός φέρει την ευθύνη της Στρατηγικής, της Τακτικής και της επάνδρωσης της Κυβέρνησης του. Εμπνέεται από το όραμα του κόσμου και εμπνέει τους υπουργούς του, δημιουργεί με τον λόγο και τις ενέργειες του, κλίμα εμπιστοσύνης και σταθερότητας.

Τα παραπάνω όμως είναι χαρίσματα, είναι πολιτικά προσόντα. Ο ηγέτης πρέπει να έχει και κάποια άλλα, τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να μπορεί να πάρει την θέση του στην κορυφή της χώρας.

Ο ηγέτης πρέπει να έχει κορυφαίες ικανότητες διαχείρισης προσωπικού. Πρέπει να είναι αυτό που θα λέγαμε καλός μάνατζερ. Αυτόν εμπιστεύεται ο λαός για την επιλογή των προσώπων που θα εφαρμόσουν την πολιτική. Πρέπει να ξέρει να επιλέγει, να είναι μαέστρος στην καθοδήγηση, να αναγνωρίζει γρήγορα τα λάθη του, να τα διορθώνει αποφασιστικά.

Ιδανικά, ο ηγέτης θα έπρεπε πέρα από κορυφαίος σε πολιτική οξυδέρκεια, να έχει τα προσόντα ενός περιζήτητου Human Resources Manager, κάποιου που να είναι περιζήτητος στην αγορά εργασίας γι αυτήν την θέση, ή να έχει καριέρα σε αυτήν την θέση.Πληροφοριακά, σε μια πολυεθνική ο μέσος μισθός ενός τέτοιου στελέχους μπορεί να πλησιάσει και τον μισθό του Έλληνα πρωθυπουργου.

Ειλικρινά θεωρείτε ότι στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, υπάρχει σήμερα τέτοιος ηγέτης; Αν εσείς είσασταν CEO μιας πολυεθνικής, θα δίνατε σε οποιονδήποτε πολιτικό μας αρχηγό 100.000€ ετησίως για να διοικεί το προσωπικό σας;

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s