Τρομοκρατία σε HD

Ορισμένα ΜΜΕ, ορισμένοι δημοσιογράφοι νομίζουν πως δουλεύουν στο Υπουργειο Προπαγάνδας της Ωκεανίας, της φανταστικές χώρας του Οργουελ στο προφητικό 1984. Εναλλάσσονται στις καρέκλες τους εμπρός από τις κάμερες επαναλαμβάνοντας τις ίδιες ακατασχετες κινδυνολογικές μπουρδολογίες. Πιστεύουν ότι απευθύνονται σε αυτούς που τυφλά, τόσα χρόνια, ψήφιζαν αυτούς που οι ίδιοι εξαγνιζαν με τις στημένες τους δημοσκοπήσεις, αυτούς που οι ίδιοι έθεταν στο περιθώριο, όταν άλλοι ήταν πλέον πιο χρήσιμοι στα αφεντικά τους.
Θεωρούν ότι απέναντι τους έχουν ακόμα εκείνους που αποχαύνωσαν με τα τρίτοκλασάτα σήριαλ, τα αποκρουστικά ριάλιτι και τα στημένα τοκ σόοου.

Όμως, κάνουν λάθος. Νικήθηκαν κατά κράτος. Η λοβοτομή ήταν βαθειά και άτσαλη. Άγγιξε χορδές που διέγειραν το νεκρό κοινωνικό σώμα. Η πατρίδα και η οικογένεια για χρόνια συμμετείχαν μαζι με την θρησκεία σε μια τριάδα που μας μάθανε να την ταμπελιαζουμε ως χουντικη. Ήταν εύκολο. Τώρα όμως που η συνοχή της πατρίδας απειλείται, που η οικογένεια ως βασικό κοινωνικο κύτταρο στην Ελλάδα, κλονίζεται απο προβλήματα επιβίωσης, τα μάτια άνοιξαν. Όχι αλλα πράγματα είναι χουντικα και όχι να υπερασπιζόμαστε αυτά που γενιές ηρώων μας παρέδωσαν. Χουντικη ήταν η κακόβουλη χρήση τους στην επταετία, χουντικη ήταν και είναι και η προσπάθεια με το ζόρι απόσπασης τους από το εθνικό μας DNA.
Ξύπνησε λοιπόν η γενιά των τηλεθεατών της ζωής. Και ξύπνησε οχι μόνο απο την βιαιότητα
του ακρωτηριασμού που υφίσταται αλλα κι απο την κραυγή των παιδιών της. Που χρησιμοποιώντας γνώση, θάρρος, τεχνολογία αρνούνται να δεχθούν ότι αυτη που τους πουλάνε οι ψηφιακοι αποκωδικοποιητες είναι η αλήθεια. Και δεν είναι. Είναι υψηλής ευκρίνειας ψέμματα.
Σε αυτη την high definition προπαγάνδα θα απαντήσουμε όλοι μαζι όχι. Κι αν ακόμα την Κυριακή χάσουμε την μάχη, θα κερδίσουμε τον πόλεμο.
Φτάνει που ξέρουν πως ξυπνήσαμε. Φτάνει που φοβούνται.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s