Λευκός καπνος

Λευκός Καπνός

Θα πούμε άραγε σήμερα habemus papam; Εδώ και 5 μέρες παρακολουθούμε ένα φθηνό, ανεπαρκές, ελλιποβαρές, ανυπόληπτο, ανίκανο πολιτικό σύστημα να ζυμώνει τα μουχλιασμένα του συστατικά για να δώσει το κυβερνητικό μόρφωμα που θα λάβει τις σημαντικότερες αποφάσεις για τον τόπο μετά την μεταπολίτευση.
Μια αέναη παρέλαση ονομάτων, διαψεύσεων, διαβουλεύσεων και ολιγωριών. Μια απίθανη ανοχή σε διαταγές που εκδίδονται από το Βερολίνο, σε τελεσίγραφα στα οποία οποιοσδήποτε αληθινός Έλληνας θα τα έστελνε πίσω ως απαράδεκτα να δίνονται σε ανεξάρτητο κράτος.
Είναι συνταγματικό να αλλάζει μια κυβέρνηση, γιατί εδώ προφανώς δεν μιλάμε για ανασχηματισμό, χωρίς εκλογές; Να φυτεύεται κάποιος ως πρωθυπουργός και να να μην μπορεί να συνθέσει από μόνος του την κυβέρνησή του; Όχι δεν είναι. Πραξικοπηματικό είναι. Και αυτό ας το έχουν στο νου τους όσοι άφρονες και αμνήμονες λένε «μια χούντα θα μας σώσει». Το κακό με τις χούντες είναι ότι δεν ξέρεις αν θα εξυπηρετούν εσένα η τους άλλους, χώρια που έρχονται χωρίς να σε ρωτήσουν, και με συναινετικό μανδύα μάλιστα, και πέφτουν δύσκολα.
Για όλα αυτά δεν ξέρω αν πρέπει να χαρούμε όταν φανεί λευκός καπνός από το Μαξίμου. Γιατί λευκός καπνός βγαίνει κι όταν καίγονται αχυρα.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s