Λαϊκή βούληση

Και να που ξαφνικά όλοι μιλούν για τον λαό. Μέσα σε μια εβδομάδα ο ελληνικός λαός είδε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να ερίζουν για το ποια θα είναι τα ερωτήματα στα οποία θς πρέπει να απαντήσει.
Όμως για άλλη μια φορά ο λαός εμπαίζεται. Τον εμπαίζουν αυτοί που εξέλεξε. Ο ένας θεωρεί αρκετά ώριμο τον λαό ώστε να απαντήσει ευρω ή δραχμή. Αυτόν τον λαό που τον θεωρει ανώριμο και υποκινούμενο όταν πετάει γιαούρτια κι αυγά.
Ο άλλος θεωρει ότι είναι καταστροφικό για τη χώρα να ζητάμε να αποφασίσει ο λαός ευρω ή δραχμή, γιατί μπορει να ζητήσει δραχμη και τότε τι θα κάνουμε; Τον θεωρει δηλαδή ανώριμο για να αναλάβει τέτοια ευθύνη και ισχυρίζεται ότι άσχετα με το αν ο λαός θα ψήφιζε δραχμή ή ευρω, είναι μονόδρομος η παραμονή της χώρας στο ευρω.
Και ο παραλογισμός συνεχίζεται. Για την κυβέρνηση ο ώριμος να αποφασίσει στο δημοψήφισμα λαός δεν πρέπει να ψηφίσει σε εκλογές γιατι δεν θα προκύψει αυτοδυναμία και αυτό θα ναι καταστροφή . Και για την αντιπολίτευση ο λαός, ο ανωριμος να πει ναι η όχι στο κουρεμα, είναι αρκετά ώριμος ώστε να διαλέξει κυβέρνηση.
Και εμεις ο περι ου ο λόγος λαός, τους ανεχόμαστε ακόμα, άβουλοι, διαιρεμενοι σε δέκα εκατομμύρια εγω, ζαλισμένοι ακόμα από την ξαφνική απώλεια της δανεικής μας φούσκα της ευημερίας. Δίχως να έχουμε βγάλει από τα σπλάχνα μας έναν αληθινό Ηγέτη. Δίχως πνευματικούς ανθρώπους να γράψουν, να δημιουργήσουν, να απεικονίζουν την φωνή μας. Αποκομμένοι από όσα μας ενώνουν ως λαό. Η γλώσσα μας μετέπεσε σε τιτιβισμα, ποστάρισμα και γκρικλις. Η ιστορία μας θάβεται και συκοφαντείται εντέχνως για να μην εχουμε προβλήματα με τους γείτονες.Τα παιδιά μας διαγωνίζονται να μπουν στα πανεπιστήμια με το χαμηλότερο βαθμό γιατί η επιτυχία πωλείται στα φροντιστήρια και αν δεν έχεις δεν γράφεις. Τα παιδιά μας αφοπλίζονται. Χωρίς όνειρα, χωρίς ελπίδες, χωρίς γνώση, πως να πολεμήσουν;
Με όλα τα παραπάνω, πως μπορεί ένας λαός να παράγει άξιους ηγέτες. Ηγέτες που να μην τον θεωρούν ώριμο μόνο όταν τους ψηφίζει. Ηγέτες που να του εμπνέουν, ασφάλεια, ισχύ και όραμα.
Ένα είναι το σίγουρο. Παγκοσμίως, οι λαοί οδηγούνται σε λοβοτομή. Θα ερωτουνται για απλα θέματα. Τα υπόλοιπα θα τα λύνει η ελίτ με τα αφεντικά της.
Ας μην τους αφήσουμε. Όχι εδω. Όχι στη γη που γέννησε την ύψιστη μορφή δημοκρατίας.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s